Neem contact op: +31(0)13-8221480

Safety first!
Safety first!
Wij kijken anders naar veiligheid!
Wij kijken anders naar veiligheid!
Expertise en passie voor meer veiligheid!
Expertise en passie voor meer veiligheid!
Streven naar veiligheid zit in ons bloed!
Streven naar veiligheid zit in ons bloed!

NEN 9140

Het komt voor dat jij als berger, ambulance of politiemedewerker eerder aanwezig bent bij een ongeval met een elektronisch voertuig dan de brandweer. Wat dan? Want ook al hoef je niets met het voertuig te doen, je komt er wel mee in aanraking als het slachtoffer gestabiliseerd moet worden in de auto.

Als hulpverlener krijg je bij ongevallen steeds vaker te maken met elektrische voertuigen. Door de onbekendheid van de elektrische voertuigen kan dit vertraging en soms gevaarlinke situaties opleveren. Tevens is het volgens de Arbowet is in sommige situaties verplicht om gecertificeerd te zijn (matrix). Met een training NEN-9140 VOP (Voldoende Onderricht Persoon) ben je gecertificeerd voor het spanningsvrij maken van een voertuig.

Inhoud training
Deze training is specifiek gebouwd op situaties waar je als hulpverlener tegenaan loopt. Wanneer kun je een elektronisch voertuig veilig aanraken om het slachtoffer te helpen, en wanneer niet? En wanneer dien je de auto in een container te vervoeren als deze geborgen moet worden, en wanneer niet? Deze en vele andere vragen beantwoorden we in onze training. De les biedt zowel kennis, oefening als de verplichte certificering. Hierdoor ga je als hulpverlener met meer kennis en dus vertrouwen aan de slag als dat nodig is. De training is ontwikkeld door CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) gecertificeerde trainers.

Voor wie?
De training NEN-9140 Hulpverleners is ontwikkeld voor politie, ambulancemedewerkers en bergers. We geven de trainingen aan groepen vakgenoten om de praktijkcasussen goed aan te laten sluiten op de specifieke gevaren omtrent e-voertuigen die het werk van die groep met zich meebrengt.


Datum Tijd Locatie Beschikbaar Inschrijven
Er zijn momenteel geen trainingen geplandDoel
Veilig werken aan e-voertuigen.


Cursusduur
4 uur


Voorbereiding
In bezit van minimaal mbo-niveau 2 opleiding


Certificaat/pasje
Ja


Register
Total Safety Solutions 


Geldigheid
Maximaal 5 jaar


Kosten cursus
€ 149,- 


  • Basis wetskennis NEN-9140
  • Basis elektro niveau-VOP
  • praktijktraining
  • behandelen van praktijkcasussen