Neem contact op: +31(0)13-8221480

Weten wat je moet doen, brengt rust.
Weten wat je moet doen, brengt rust.
Uw bedrijf verdient maatwerk.
Uw bedrijf verdient maatwerk.
Train en leer gericht op uw branche.
Train en leer gericht op uw branche.

Waarom een EHBO- of Actute zorg-cursus van Total Safety Solutions?

Total Safety Solutions geeft verschillende EHBO-cursussen en Acute zorg-cursussen. De trainingen van 'Acute Zorg' worden gegeven aan professionals die met kinderen werken. Vanuit de overheid is deze cursus, ontwikkeld door Nikta, voor deze groep professionals verplicht gesteld. 


EHBO volgens EFR-richtlijnen

De EHBO-cursussen zijn allemaal volgens de richtlijn van EFR (Emergency First Responder). Dit is een internationale richtlijn die het doel van de hulpverlening vooropstelt. Deze richtlijn past het best bij onze visie, namelijk: trainen wat ertoe doet, het probleem aanpakken en zo mogelijk verhelpen.

De richtlijnen van EFR gaan meer dan de andere richtlijnen uit van het effect van wat je doet. En er wordt bijvoorbeeld minder op gelet of er een kreukel in je aangelegde verband zit. Een ander groot voordeel van alle EFR-opleidingen is dat de leerstof erg overzichtelijk is ingedeeld, er mooi lesmateriaal voorhanden is en dat de opleiding zeer laagdrempelig is.

Bovendien worden alle EHBO-cursussen gegeven door gecertificeerde EFR-instructeurs, zodat wij altijd onze kennis naar de actuele richtlijnen overdragen. We bieden de theorie aan en omkleden deze met praktijksituaties waarmee we uiteraard ook oefenen. Dit maakt het concreter en toegankelijk.


Acute Zorg volgens Nikta-richtlijnen

De training Actute Zorg Kind en omgeving geven we aan medewerkers uit branches waar kinderen centraal staan.De basistraining is bedoeld voor personeel dat nog geen Actute Zorg-certificaat bezit of waarvan het certificaat verlopen is.

Total Safety Solutions is geautoriseerd om de Nikta Actute Zorg-cursus Kind en Omgeving te geven. Deze cursus is goedgekeurd door de rijksoverheid. De overheid eist dat op iedere kinderopvanglocatie tijdens openingsuren minimaal één volwassene aanwezig is, die beschikt over een geldig en geregistreerd ‘kinder-EHBO’-diploma. De Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) adviseert kinderopvangorganisaties om nieuwe medewerkers direct te scholen als BHV-er én op te laten leiden zodat zij in het bezit zijn van een EHBO-certificaat Eerste Hulp aan baby’s en kinderen. De training ‘Actue Zorg Kind en omgeving’ zorgt dat medewerkers uit de kinderopvang niet twee trainingen hoeven te volgen.

Klanten ervaringen

 • De BHV training die ik gevolgd heb bij Total Safety Solutions was boven verwachting. De trainer legde alles goed uit en het lesmateriaal was zeer duidelijk. Er was een goede interactie tussen de groep en er was genoeg ruimte om vragen te stellen.

  Dimitri Kemmeren
  Eigenaar DiGraphcial Multimedia Design

 • Ik volgde onlang de EHBO basiscursus van Total Safety Solutions. Ik wil weten wat te doen als er iets gebeurt; bij mij thuis maar ook als ik bijvoorbeeld bij klanten aan het werk ben. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Ik heb er veel opgestoken. De trainer kwam met tips als: 'voordat je gaat reanimeren en 112 belt, zet altijd eerst de voordeur open. Zodat de ambulancebroeders binnen kunnen.' Daar zou ik zelf nooit aan gedacht hebben, terwijl dat dus heel belangrijk is. Naast dat ik veel geleerd heb, hebben we ook echt gelachen. En vertelde de trainer, die zelf brandweerman is, over wat hij allemaal in de praktijk mee heeft gemaakt. Dit alles maakte het voor mij compleet. Ik wil zeker over een of twee jaar de opfriscursus volgen bij TSS. 
   
  Paula Schoormans
  Eigenaar Topcomm